L’Associació Empresarial Química de Tarragona aposta per convertir les comarques del sud de Catalunya en un ‘hub’ de CO2.
Les companyies planegen fer magatzems geològics de CO2 per descarbonitzar la indústria a la conca de l’Ebre, però també sota el mar. En aquesta línia,
‘El Economista’ ha avançat aquest dilluns que Repsol vol fer el primer projecte d’aquestes característiques de l’Estat davant la costa tarragonina. Malgrat el fracàs que va suposar el projecte Castor, les companyies defensen que aquesta tecnologia és segura i s’utilitza amb èxit a diversos llocs del món.
El president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral, ha explicat a l’ACN que el desig és que el centre de descarbonització sigui a Tarragona.
Des de l’AEQT plantegen la descarbonització com un element clau en la lluita contra el canvi climàtic.
El president de l’entitat ha remarcat que el país necessita eliminar aquest gas de l’atmosfera, investigar-lo i emmagatzemar-lo i ha recordat que països com Dinamarca, Noruega, els Estats Units o Canadà ja han començat a fer-ho.

Alhora ha avançat que des de l’associació ja treballen amb les cimenteres, plantes de valorització energètica i les empreses de la indústria química del Camp de Tarragona perquè la regió sigui el ‘hub’ de CO2 de Catalunya.

Cañagueral ha fet aquestes declaracions en el marc de la jornada anual de l’AEQT que es va celebrar al Port de Tarragona el passat divendres. En la trobada hi van participar més de 300 persones representants d’institucions i entitats privades del territori.