raïm

Les fruiteries tarragonines estan satisfetes per les bones vendes de raïm de cara a la nit de cap d’any, amb preus a la baixa.
Els 12 grans de la sort, que molta gent menja per acompanyar les 12 campanades de l’última nit de l’any,
se solen comprar a darrera hora per tal que arribi fresca i bé a taula.

De fet, aquest comportament es pot aplicar a la majoria de fruita i verdura que es ven en aquestes dates per preparar els caldos i els àpats festius.
Fran Jurado, de la fruiteria Vallfruit, ha explicat que
la varietat de raïm més ofertada i venuda segueix sent l’Aledo, de la vall del Vinalopó, a Alacant. La gent l’escull perquè és petit, té la pell tova i no té pinyol. Per encàrrec, el venen embossat i preparat per menjar els primers segons de l’any. Diu que enguany es pot trobar a un preu 10 cèntims més baix que l’any passat.

Tot i que el preu sol pujar per aquestes dates, el comprador fa un esforç i aposta pel producte de qualitat i proximitat, també en fruita i verdura.
Segons Jurado, després de reis, les bledes i els espinacs ompliran les taules dels consumidors per contrarestar els excessos.