Les jornades “No esperis un no rotund: només el sí és sí” continuen aquest dijous al Palau de Congressos en el seu segon dia.

Se centren en les novetats al voltant de l’assejament sexual en diferents àmbits que contempla la nova Llei de garantia integral de llibertat sexual. L’esdeveniment forma part de la programació global que impulsa la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament amb motiu del 25N, Dia Internacional per l’erradicació de la violència contra les dones.

Aquest dijous, les jornades han comptat amb la presència de cinc dones que han parlat en primera persona sobre l’assetjament de carrer, que és un dels nous aspectes que recull la Llei.

La consellera de Feminismes i LGTBIQ+, Cinta Pastó, explica que han organitzat activitats a l’entorn del 25N durant tot el mes. L’objectiu és fer visible la situació.

La conselleria ha impulsat la taula rodona ‘El meu cos és un camp de batalla’ amb Albert Mercadé i Marta Trayner, i dinamitzada pel periodista Ricard Lahoz. La conversa ha servit per reflexionar sobre els impactes dels conflictes armats i dels desplaçaments forçats que pateixen les dones i nenes així com conèixer i reconèixer el seu paper en la construcció de la pau i la reconstrucció del teixit social. 

Albert Mercadé és periodista, director dels Matins de TV3, i aquest any ha cobert un conflicte armat com a enviat especial de Catalunya Ràdio a Ucraïna. Marta Trayner és una metgessa cooperant que va viure en primera persona el drama dels camps de persones refugiades, el primer l’any 1999 a Kosovo i més tard a Grècia. També ha viscut la crisi de les persones desplaçades de Veneçuela a Colòmbia i a l’Equador.