Greenpeace demana una moratòria regional i la reducció, com més aviat millor, de les macrogranges. Segons els ecologistes, durant el 2020 aquest sector va ser el tercer que més gasos va emetre a l’atmosfera amb un 19 per cent. A més, alerten que s’estan contaminant els aqüífers i s’estan acumulant els excrements.

En una entrevista al programa Què de Què de Tarragona Ràdio, el responsable d’Agricultura de Greenpeace España, Luis Ferreirim, ha diferenciat les granges extensives de les macrogranges o intensives que són les que més mal estan fent al planeta. ‘Aquest tipus de mega instal·lacions estan provocant la concentració de grans quantitats d’excrements dels animals que no són sostenibles, amb nivells altíssims d’amoníac‘.

‘S’està contaminant l’aigua pels milions d’excrements resultants de les explotacions de la ramaderia intensiva’

Des de Greenpeace avisen que aquest tipus d’instal·lacions està canviant el paisatge de moltes zones rurals, amb grans edificacions i grans fàbriques. A més, denuncien que aquest tipus de pràctiques afavoreix la desforestació per tal de crear menjar per animals de granja. ‘Amb tots aquests recursos es podria conrear gastant i consumint molt menys i fer més sostenible tot el procés de producció d’aliments’. Ferreirim s’ha posicionat a favor de les paraules del ministre de Consum, Alberto Garzón, qui defensava una disminució del consum de carn per evitar malalties i conservar el planeta.

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Més continguts de Tarragona Ràdio: