Les xarxes socials allarguen el patiment dels joves que suporten assetjament. És una de les lectures que fa el professor del departament de Psicologia de la URV, Jorge-Manuel Dueñas, en l’anàlisi sobre els suïcidis, i més després del cas de ‘bulling’ i la mort dels germans de Sallent. Amb tot, el psicòleg valora positivament el funcionament de les xarxes pel que fa a la creació d’una identitat en els adolescents.

El suïcidi de menors de 10 a 14 anys està a l’alça des del 2019. El 2021 es van registrar 22 morts, segons les dades de l’INE que reflecteixen que és la xifra més alta en els últims quaranta anys. El psicòleg ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio que és necessari parlar dels suïcidis per ajudar a les persones que s’ho plantegen. Ha puntualitzat que, des que una persona pensa a suïcidar-se fins que ho fa, poden passar fins a 4 anys. I ha remarcat la importància a localitzar els primers símptomes per ajudar a la persona.

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Pel que fa a les xarxes socials en l’adolescència, Dueñas ha parlat de la part positiva que ajuda a crear identitats, ja siguin de gènere, culturals, socials o personals. Però ha recordat que un jove que pateix assetjament a l’escola, ho pot continuar patint a casa per l’ús de les xarxes.

Dueñas ha manifestat que la xarxa de suport social és elemental per poder oferir ajuda a les persones amb pensaments suïcides i que des de l’escola ja es pot intuir si un alumne pateix pressions que, en el pitjor dels casos, pot acabar en una conducta suïcida.

En aquest sentit, ha demanat fer un exercici d’observació i empatia amb aquestes persones i mai qüestionar. Ha destacat que s’ha de trencar la barrera de la vergonya que és la que fa que les persones que es volen suïcidar no parlin de les seves preocupacions.

Més notícies: