Els pastissers artesans de Tarragona esperen que la crisi pel coronavirus no faci baixar les vendes de les tradicionals coques de Sant Joan. Les de brioix i fruita confitada farcides de cabell d’àngel i massapà tornaran a ser les més demandades de cara a la Revetlla de Sant Joan tot i que també n’hi hauran de crema.

Enguany però, escassejaran els pinyons ja que el preu d’aquest fruit sec s’ha duplicat. El propietari de la Pastisseria Trill, Toni Teuler, ha explicat a Tarragona Ràdio que aquest 2020 la previsió és treballar més per encàrrec i vendre el mateix però amb mides més petites. Amb tot, apunta que la situació excepcional viscuda fa que hi hagi incertesa i obliga a treballar sobre la marxa.

Teuler diu que de moment les vendes s’estan mantenint respecte anys anteriors, majoritàriament de clients fidelitzats i persones que han tastat altres productes cridats pel preu i després tornen a la pastisseria artesana.

Els tarragonins no s’oblidaran tampoc dels petards per omplir de llum i soroll la nit més curta de l’any. La revetlla de Sant Joan serà la primera gran festa després de la crisi del coronavirus, però el sector de la pirotècnia opina que enguany predominaran els petards d’intensitat més baixa.

A més, amb la previsió que les revetlles es facin a casa i amb reunions més petites, el sector espera que els ciutadans optin per pirotècnia del tipus bateries de palmeres o sortidors amb els efectes de llum com a protagonista, en detriment dels típics i sorollosos coets voladors o de canya.

També triomfaran les cebetes i bengales per als més petits. Carles Vallvé és el propietari d’un dels establiments que ven petards a la ciutat, ubicat al número 27 del carrer Gasòmetre.

En declaracions a Tarragona Ràdio, Vallvé explica que la majoria de vendes es concentren en els darrers dos dies, fins i tot el mateix 23. Des del sector recorden la importància de no fer servir gel hidroalcohòlic abans de manipular petards.