Les investigacions arqueològiques del Mèdol es publicaran a revistes especialitzades després d’una important intervenció en aquest espai. Ho han anunciat al programa Toquem Pedra de Tarragona Ràdio els caps de l’excavació Anna Gutiérrez i Jordi López.

El Mèdol és una pedrera de l’època d’August que va servir per construir emblemàtics monuments com la muralla de la ciutat. Les excavacions han servit per estudiar l’evolució del jaciment i entendre el funcionament del recinte.

La part del Clot és la més coneguda, però el Mèdol està format per molts altres fronts de pedrera, ara tapats per matolls. Les investigacions han permès establir la superfície aproximada del jaciment que multiplica per quatre la que s’estimava fins ara i ha passat de 20.000 a 80.000m².

Una altra novetat és que l’agulla central del Clot tindria una alçada de 20 metres i no de 16 com s’havia determinat. Gutiérrez creu que el Mèdol és molt important per entendre la història de la ciutat durant l’època romana.

També destaquen els treballs que han permès situar a l’altura del Bosc de la Marquesa el que seria el moll on es carregava la pedra per transportar-la a la ciutat.

Aquesta és una pedrera molt coneguda pels tarragonins però mai s’hi havien fet excavacions arqueològiques. Segons Gutiérrez i López, encara queda molt per descobrir.