Des de fa temps, tant alumnes com professionals de les escoles Estela i La Muntanyeta, adherides a la Xarxa Santa Tecla, tenen l’objectiu de crear un lligam estret amb les escoles ordinàries del seu entorn i d’explicar a l’alumnat i al professorat d’aquests centres la quotidianitat de les persones amb discapacitat d’una manera original i engrescadora per mitjà del joc.

Per aquest motiu, les dues fundacions han creat, juntament amb la Cooperativa GamLab i amb la col·laboració de Messer Ibérica, unes capses d’aprenentatge sobre les capacitats diverses, que inclouen materials i reptes perquè els alumnes treballin el currículum de manera competencial, col·laborativa i ludificada.

Aquestes capses, anomenades Els poders de la Sisu, tenen com a fil conductor un personatge anomenat Sisu, creat per alumnes de sis aules de l’escola Estela. De fet, el seu nom prové del joc de paraules “sis aules”. De la mà de la Sisu, es mostrarà als infants de primària la realitat de les persones amb capacitats diverses treballant el coneixement i l’empatia. Xavier Corbella, soci de la Cooperativa GamLab, explica la funció didàctica d’aquesta metodologia: “les capses d’aprenentatge són una experiència vivencial i sensorial que, a més, fomenta el treball en equip i l’autonomia de l’alumne”. També es posa l’accent a “ajudar a normalitzar i a ensenyar als nens i nenes de les escoles, des de ben petits, la realitat de la diversitat”.

Les capses es repartiran per totes les escoles que es troben al voltant dels centres educatius de l’Estela i de La Muntanyeta, és a dir, als col·legis dels barris de Sant Pere i Sant Pau i zona educacional, Bonavista i Part Alta (Pràctiques, La Salle Tarragona, Marcel·lí Domingo, Sant Pere i Sant Pau, Bonavista, Joan XXIII, Miracle, Saavedra i Lestonnac).

El lliurament oficial de les primeres capses per part de GamLab a l’Escola Estela s’ha dut a terme aquest dilluns 4 de desembre al mateix centre d’educació especial, amb un acte obert a la premsa. El projecte, impulsat per la Xarxa de Santa Tecla, compta amb la col·laboració de l’empresa Messer Ibérica i, gràcies a la implicació d’ambdues entitats, aquest material és gratuït per a totes les escoles participants.