Tot i ser l’època de l’any on sempre tenen menys gent, el menjador social ha tingut una pujada imminent els mesos de calor. Aquest punt d’atenció no només proporciona aliment, si no que dona la possibilitat de gaudir d’un espai social i refugiar-se de les temperatures.
Arran de la inflació, el nombre d’usuaris que han de recórrer al servei de menjador social de Taula Amiga ha augmentat en referència a l’any passat. Tal i com ha explicat el coordinador de la fundació a Tarragona Ràdio, David Borràs, els lloguers alts, l’atur de llarga durada i un baix ingrés mínim vital a la renta garantida son alguns dels motius pels quals s’ha passat d’atendre 70 o 80 persones a 120.
Les persones que fan ús d’aquest punt d’atenció venen derivades dels serveis socials bàsics i cada 15 dies es fa una rotació per tal de garantir el servei a tothom qui ho necessiti. A Taula Amiga no només es garanteix l’aliment, sinó que es busca poder oferir un lloc social on descansar una estona durant el dia.
Els aliments provenen tant del banc d’aliments com d’empreses que fan donacions de productes que estan a punt de caducar. Tot allò que se serveix al menjador és supervisat per nutricionistes que garanteixen una dieta equilibrada als usuaris. Amb la pujada de preus s’ha de fer alguna retallada en la compra d’aquells productes més cars com és el peix. Però, segons explica Borràs, «intenten aprofitar tot el que poden i l’aliment sempre acaba arribant».