El programa de l’Estiu en Cooperació 2023 presenta xerrades, una exposició fotogràfica i projeccions cinematogràfiques per fomentar el debat i la reflexió entorn dels drets humans. Es vol conscienciar de la necessitat d’un canvi de mirada sobre l’actual model de desenvolupament.
Estiu en Cooperació donarà el tret de sortida el 12 de juny amb la inauguració de l’exposició fotogràfica Arsal: l’impacte de la guerra en 300m2. Les fotografies dels periodistes Nilton Torres i Raquel Barrera ressegueixen la història de la localitat libanesa d’Arsal, fronterera amb Síria i que va acollir més de 1.000 persones durant la guerra. L’exposició serà al Pati Jaume I de l’Ajuntament fins al 21 de juny.
En marc de l’Estiu en Cooperació, també se celebrarà la segona edició del Festival de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC), els dies 12, 19 i 26 de juliol. Les pel·lícules tractaran temàtiques com la immigració, el colonialisme i el feminisme, amb l’objectiu de trencar els estereotips que es tenen sobre les societats africanes. El conseller de Cooperació, Hermán Pinedo, ha explicat que el FICAC permet conèixer i comprendre realitats diferents de les nostres. Pinedo ha demanat al nou Consistori que continuï apostant per aquest tipus de cicles de cinema i activitats que volen conscienciar i defensar els drets humans.
La iniciativa Estiu en Cooperació també inclourà un cicle de xerrades. Serà a l’Espai Jove Kesse, els dies 14, 15 i 16 de juny, sota el títol Cultura o Extinció.