Joan Gual, nascut a Ulldecona i estudiant del Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia a Benicarló, és un dels candidats a la desena edició del premi “Promesas de alta cocina” de l’escola Le Cordon Bleu de Madrid.

Actualment, els concursants es troben en fase de selecció. Els vots obtinguts a través d’aquest vídeo que es pot votar aquí comptaran un 15% del total i se sumaran als vots del jurat professional, compost per xefs professors de l’escola.

Aquestes votacions estan obertes fins l’1 de març. Posteriorment, el 3 de març, Le Cordon Bleu donarà a conèixer els 10 finalistes de l’edició que seran convocats a participar en l’última fase del concurs, el 26 d’abril a la seu del col·legi ubicada a la Universitat Francisco de Vitòria.

Per a poder participar en aquest concurs els estudiants han de ser menors de 25 anys i han d’estar cursant estudis de cuina. Entre altres coses els concursants han d’enviar el seu expedient acadèmic i una carta de motivació on expliquen els seus plans de futur i la seva manera de treballar.

Segons ens ha explicat Joan Gual en una entrevista a Tarragona Ràdio, li agrada treballar amb productes de temporada i en un futur voldria obrir el seu propi restaurant. Per aquest concurs l’estudiant ha hagut de cuinar una Paupiette de salmó farcida de llagostins, pasta fresca estampada i beurre blanc. Tot i això, els concursants tenen plena llibertat per incorporar ingredients o tècniques que considerin oportunes.