L’impacte econòmic de Tarragona 2018 a la ciutat ha estat de 107 milions d’euros, segons un informe de la URV, que s’ha donat a conèixer en el ple monogràfic d’aquest divendres. Els efectes al Camp de Tarragona han estat de 140 milions d’euros. Ho ha explicat Javier Villamayor que ha anunciat que s’encarregarà un estudi a la URV per saber la creació general de llocs de treball amb els Jocs. Diu que només a l’Anella Mediterrània i per obres s’han creat 975 llocs de treball directes i indirectes.
L’ocupació turística ha arribat al 80% sense menystenir la projecció a través de programes de televisió. Conclou que al sector els Jocs l’ha beneficiat. L’alcalde Ballesteros, al ple, ha emplaçat l’oposició a treballar plegats el model de gestió dels equipaments esportius de l’Anella i l’objectiu és que es tanqui abans que acabi l’any. Ha deixat clar que serà una gestió pública però caldrà veure si pivotarà al voltant del Patronat Municipal d’Esports o de manera conjunta amb l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic i també la Generalitat. 
Javier Villamayor reitera que Tarragona 2018 ha tancat amb un superàvit de 152 mil euros. Ha destacat el rècord de participants amb 3.600 esportistes.
Recorda que es van comprometre a no gastar el que no tenien i així s’ha fet. Diu Villamayor que han volgut ser austers i conservadors per tancar amb els números amb que s’ha fet. Assegura Villamayor que no poden estar satisfets amb la venda d’entrades. Considera que ha estat causa de l’absència de punts de venda als llocs de les cites esportives i amb la coincidència amb el mundial de futbol. L’oposició s’ha queixat que l’estudi d’impacte econòmic s’ha fet arribat als grups municipals 10 minuts abans de començar el plenari. A banda d’això, la regidora no adscrita, Beatriz Pérez, considera que aquest ple només serveix per fer campanya electoral.

El regidor d’Units per Avançar, Josep Maria Prats, ha destacat el llegat positiu dels Jocs amb equipaments, seus i voluntaris. Remarca que els Jocs han hagut de tirar endavant en un context econòmic i polític que no era l’idoni. Ha lamentat que les dades es coneguessin per la premsa i que no s’hagi aprofitat per projectar la cultura de la ciutat.

La portaveu d’ICV-EUiA, Arga Sentís, lamenta que l’operatiu s’hagi aguantat amb diners públics i no amb patrocinis com s’havia explicat en un principi.

La CUP assegura que els Jocs no es poden presentar com un èxit econòmic ni de creació de llocs de treball. La consellera de la CUP, Laia Estrada, critica que la Fundacio s’hagi nodrit principalment de diners públics. Diu que ha estat un autèntic forat negre.

El portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal, parla del desencís dels tarragonins respecte els Jocs. Diu que no han tingut cap impacte sobre els veïns de Ponent. Considera que s’han organitzat d’esquenes a la ciutadania.

El portaveu de C’s, Rubén Viñuales, assegura que el llegat dels Jocs és un dard enverinat: la gestió de l’Anella mediterrània. Ha demanat detalls del préstec que es va demanar precisament per a urbanitzar l’Anella.

El republicà, Pau Ricomà lamenta la manca de transparència i realisme que han acompanyat els Jocs. Pregunta i afirma que l’ajuntament ha posat més diners dels que havia previst i anunciat en els Jocs. Lamenta que hagin desaprofitat els Jocs per transformar la ciutat i que han perdut l’oportunitat d’implicar i unir els tarragonins.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha defensat els nous elements que ha aportat Tarragona per ser exportats com la vil·la, el programa educatiu o el voluntariat.
Diu que els Jocs han anat bé, pesi a qui pesi, i que han demostrat que la ciutat pot organitzar un esdeveniment internacional en una època complicada.
Recorda que el seu compromís era no endeutar la ciutat i no s’ha fet.
S’ha mostrat orgullós de les aportacions d’altres institucions a Tarragona 2018. Assegura que el gran projecte del mandat era acabar i inaugurar el mercat central i no pas els Jocs Mediterranis.