A falta de quatre partits per acabar la competició, el Nàstic rebia un toc d’atenció al Reino de León. La victòria davant el Celta Fortuna havia deixat dubtes, que acabaven de confirmar-se davant la Cultural Leonesa. Tot i no ser un partit dantesc, acabaria sent decebedor.

L’equip de Raúl Llona va demostrar perquè és el millor local de la categoria (acumulen 16 partits consecutius sense perdre) i, amb un plantejament tècnic exquisit, advertia als de Dani Vidal que només apostar per la defensa és un error de cara a uns hipotètics Play-offs.

Així ho demostraven a la primera meitat, amb uns ‘culturistes’ fent-se forts a tres quarts de camp. Jaume Jardí, que va ser el millor del Nàstic amb diferència, va espantar-los al minut 3 després de rematar una gran assistència de Godoy dins l’àrea petita. El porter, ‘Amigo’, aturava i el rebot acabava al travesser. Seria la més clara dels grana en tot el partit.

A partir d’aquí, els tarragonins continuarien insistents, però sense una espurna constant. Només alguns detalls de Godoy obligarien a estar atents als defensors locals.

“No hem fet un partit seriós. S’escapa per petits detalls a les àrees que a aquestes altures no ens poden passar”

pol domingo

Al minut 28, va arribar el primer. La primera advertència. Gol de Diego Barri (1-0) després d’una jugada maradoniana acompanyada d’errors defensius que facilitaria l’avantatge. La reacció del Nàstic va ser bona, però no suficient. Van donar una cara que va agradar, però la Cultu, simplement, va entendre millor el joc i el nerviosisme grana.

Jaume Jardí tornava a intentar-ho al minut 38, aquest cop amb un gol anul·lat que pujava els ànims, però que també arribava tard. La segona part culminaria la desfeta dels de Dani Vidal.

Nacho González sortia substituït al descans a causa d’unes molèsties que havia arrossegat tota la setmana. La seva absència es notaria amb la parella Dufur-Trigueros, bastant més desconnectada del partit.

La banda esquerra, dominada per Andy i Joan Oriol donava els seus fruits a l’inici de la segona meitat, però poc després, Berto aprofitaria un error general de l’equip per desfer-se de Varo i rematar a plaer (2-0, 58′).

Un gerro d’aigua molt freda que sentenciaria l’equip. De nou, només el reusenc seria capaç de generar en els pitjors moments. Els canvis van arribar tard per part del míster grana, i l’entrada del potencial ofensiu des de la banqueta no va funcionar.

Guillermo Fernández, aprofitant els moments de desconcert i en la primera pilota que tocava en tot el partit, clavava un dolorós 3-0 (72′) i celebrava eufòric amb l’afició de la Cultu per apropar-se una mica més al Play-off. Es complia la llei de l’ex, també amb un Aaron Rey que va entrar de titular i va quadrar un gran partit per banda esquerra.

El cansament i el marcador no deixaven opcions als jugadors del Nàstic, que veien com el gol average s’empatava amb la Cultural després del primer partit (3-0 al Nou Estadi) i com s’allunyaven una mica més de la primera plaça.

“Ens ha faltat eficàcia i contundència. La diferència ha estat en les àrees. Hem fet millor partit que altres que hem guanyat o empatat. Poden passar aquestes coses”

DANI VIDAL

Sens dubte, un toc d’atenció. Una alerta. Un avís. Però no una sentència. El Nàstic encara ha de sellegar matemàticament el Play-off en aquestes últimes jornades. El pròxim diumenge espera el CE Sabadell a la Nova Creu Alta a les 18:00h, on els arlequinats es juguen el descens.

A aquestes altures, tothom s’ho juga tot, i ara el Nàstic ja ho sap. Relaxar-se porta conseqüències i l’equip ho ha de tindre present. El Reino de León només ha estat una mostra de les possibilitats. El Nàstic escull quin camí agafa els últims partits.