L’ocupació per Cap d’Any cau en picat a causa de les restriccions del Govern i a les cancel·lacions per Covid. Així ho assegura la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona.

Les cancel·lacions arriben fins al 75% a molts hotels de la província de Tarragona i es mantenen de forma forçada al 50% en la majoria de restaurants. Alguns restaurants es veuen obligats a tancar per l’allau de cancel·lacions i d’altres recuperen mesures com l’entrega a domicili.

A diferència d’altres anys, en què l’ocupació per Cap d’Any, tant en hotels com en restaurants, solia ser del 100%, aquest 2021 les dades s’allunyen de les bones xifres. La cancel·lació de reserves de restauració ha afectat les ocupacions hoteleres. Zones d’interior o de muntanya presenten una major ocupació, principalment la Terra Alta, el Priorat i la Conca de Barberà. No és el cas, però, d’hotels de ciutats com Valls o Reus, on hi havia moltes reserves de sopars de Cap d’Any que s’han anat cancel·lant.

Al Tarragonès, fora de la capital, l’ocupació també s’ha vist molt afectada, sobretot a la restauració, on s’ha reduït aproximadament un 75% respecte a anys anteriors. Als hotels l’ocupació és del 70%.

A Tarragona ciutat, les reserves als hotels també han disminuït, amb ocupacions que oscil·len entre el 20% i el 80% segons els casos, i esperen reserves d’última hora. En aquest cas, es manté la tendència que els hotels ofereixen sopars només pels clients allotjats. Quant als restaurants, les reserves han disminuït forçadament un 50% per les restriccions, però també per anul·lacions de clients.

“Estem veient que les restriccions en hostaleria només s’estan aplicant a Catalunya i la nostra corba pandèmica no és millor que la resta de comunitats on la restauració està treballant amb normalitat. El mal que estem patint no és proporcional a les suposades millores de salut que haurien de comportar les mesures i creiem que cal ser-ne conscients i demanar al Govern que actuï en conseqüència per evitar que la davallada del nostre sector sigui catastròfica”, diu Francesc Pintado, president de l’AEHT.