La 24a edició de la Fira de l’Oli nou DOP Siurana ja està en marxa. La Plaça Corsini acull un any més una de les cites gastronòmiques més icòniques del calendari anual a la ciutat. Fins aquest dissabte al vespre tretze cooperatives de les comarques del Tarragonès, Baix Camp, Priorat, Ribera d’Ebre i Baix Penedès oferiran les seves propostes d’oli nou.

La Fira compta amb noves activitats com el 1r concurs d’allioli -dissabte a les 10h-, i també amb actes tradicionals com el sorteig d’”El teu pes en oli”, que per sisè any sortejarà 5, 10, 15, 20 litres d’oli. El nom de la persona afortunada es desvetllarà en directe a la fira el mateix dia 30 de novembre a les 17.30h.

L’entitat Tàrraco a Taula impulsa ‘Tàrraco Mostra de Cuina’, una exhibició gastronòmica oberta al públic per conèixer de ben a prop el valor culinari de casa nostra. Aquesta mostra estarà protagonitzada per cuiners i pastissers de renom de la ciutat i referents gastronòmics del territori. També destaca la iniciativa ‘Tast control’, una aplicació molt senzilla per valorar els atributs dels olis que es vagin tastant -si és afruitat, amarg o picant-. Entre els participants se sortejaran tres lots d’oli.

Foto: Abril Rius.

La responsable de comunicació de la DOP Siurana, Montse Gelonch, explica que és un producte de qualitat que té molt recorregut a les cuines. La producció ha anat a la baixa, a causa de la sequera, però mantenen els preus.

D’altra banda, el tradicional vermut solidari de la Fira de l’Oli serà en benefici del Gran Recapte del Banc d’aliments.