Manon Lescaut representarà el primer gran èxit de Puccini, convertit en una obra poderosa i commovedora que continua captivant l’audiència avui en dia.

Ambientada en l’època històrica coneguda com a la Regència, a França (1715-1721), la història d’aquesta òpera és un fidel reflex de la hipocresia d’una societat corrompuda a tots els nivells. Manon Lescaut és una jove a qui la seva família ha decidit tancar en un convent, però abans d’arribar-hi coneix Des Grieux. S’enamoren i fugen. Però en el segon acte veiem la noia com a mantinguda del ric Geronte di Ravoir, que li dona la vida luxosa que a ella li agrada. De nou decideix fugir amb Des Grieux, el seu amor genuí, però és arrestada abans de poder fer-ho i és condemnada a ser deportada a Louisiana, on acaba morint en ple desert al costat del seu amor, en un dels finals més plens de dramatisme de tot el repertori.

Manon Lescaut explora temes com l’amor, l’ambició i la influència corruptora de la riquesa i el luxe. Una història sobre la vanitat humana que conté moments de gran bellesa i dramatisme.

Es tracta d’una Òpera en quatre actes (sobretitulada en català). Amb el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès. Dirigida per Elio Orciuolo.

Parlem amb Carles Ortiz, director d’escena i vesturi. Ens destaca la complexitat musical a l’hor d’interpretar-la, ja que requereix de registres vocals extrems, que van de la suavitat a la contundència. Anivell d’escenografia, és una obra de contrastos en els seus 4 actes.

*A les 17.15 h, al vestíbul del Teatre Tarragona, el musicòleg Josep Maria Rota farà una breu introducció a l’obra. Acte d’accés lliure per a tots els espectadors amb entrada.