Després de la pandèmia, aquestes son les dades de Mans Unides, deixant una bretxa cada cop més evident entre rics i pobres. El canvi climàtic és un dels factors pels que cada cop hi ha més dificultats per sobreviure als països més empobrits.

Les crisis alimentàries i per sequera estan cada cop més presents. Famílies senceres han d’emigrar del seu país en busca d’aigua per cultivar allò que els sustenta. Els recursos no son els mateixos per tots aquells països que pateixen aquestes conseqüències climàtiques.

Mans Unides busca fer èmfasi en projectes de desenvolupament amb socis locals per tal de treballar conjuntament des de la realitat del territori. Des de l’associació avaluen la viabilitat tan econòmica com d’infraestructures i aleshores «s’escolta la veu de qui pateix la situació».

Es fan moltes activitats solidàries per tal de conscienciar a la població de la problemàtica d’avui en dia. Les xerrades a col·legis és una d’elles i així aconsegueixen fer arribar el missatge de solidaritat als més joves.

La delegada de Mans Unides a Tarragona, Dolors Segura, fa una crida a tots aquells que vulguin unir-se al voluntariat i difondre el missatge a nivell educatiu de la campanya contra la fam.

A 2022 es va aconseguir recollir fins a 265.000 euros amb donacions de socis, parròquies, col·legis, entre d’altres. Gràcies a la recaptació de fons i la gran plantilla de voluntaris, el 85% dels ingressos van directament als projectes.