Els centres educatius del Camp de Tarragona ofereixen als seus menús més carn i més pasta de la recomanada.
Concretament, la meitat s’excedeixen en la pasta i fins a un 14,5% ofereix més carn de la que caldria. Per extreure aquestes conclusions, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha revisat 219 menús escolars al territori.
Entre les assignatures pendents hi ha incloure més amanides, fruita, ous, verdura, peix, cereals i fruits secs als àpats. De fet, el 72% dels centres no utilitzen oli d’oliva o de gira-sol alt oleic per cuinar. Tres de cada quatre centres serveixen menys amanida i menys peces de fruita fresca de la recomanada. Gairebé la meitat haurien de servir més ous als àpats. Per contra, pràcticament totes les amanides s’acompanyen amb oli d’oliva.
El director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Tarragona, Joan Guix, alerta que, tot i no tenir-ne dades, per molts alumnes l’àpat que fan a l’escola és el més complert del dia. Culpa d’aquest fet a la crisi econòmica.
Cap centre ha estat expedientat en l’àmbit sanitari i higiènic.