Un estudi de La Unitat de Nutrició Humana de la URV-IISPV ha determinat que el consum de fruites i verdures determina el perfil cardiometabòlic en persones amb un risc cardiovascular alt.
Després d’un any de seguiment, el treball ha determinat que els participants que havien augmentat la varietat en el consum de fruites i verdures tenien nivells de glucosa més baixos, menys pes corporal i un perímetre de cintura més reduït després d’un any de seguiment.
A més, en incrementar conjuntament la varietat i la quantitat de fruites i verdures, la millora del perfil cardiometabòlic va ser més significativa després d’un any de seguiment en comparació amb l’augment de la quantitat i varietat d’aquests aliments per separat.
A diferència d’altres estudis, la particularitat d’aquest és que no només s’ha analitzat la quantitat de fruites i verdures ingerides, sinó també la varietat.
Més notícies:
- ÚLTIMA HORA: Un incendi en una nau genera un fum molt visible a Tarragona
- El Tarragonès registra pluges de 40 litres per metre quadrat en mitja hora i xàfecs d’intensitat “torrencial”
- Detenen un home acusat d’apunyalar-ne un altre al barri del Serrallo de Tarragona
- Dames i Vells, preparats per obrir foc a Bonavista
- Griselda Pastor: ‘Mentre deixin fer notícies més enllà de l’entreteniment, la ràdio està salvada’