Durant la pandèmia van augmentar un 27% els trastorns per depressió a nivell mundial. Un estudi de la URV ha demostrat que la simptomatologia en persones grans no es manifestava tant com en aquells més joves.

Les restriccions de mobilitat i contacte social van ser alguns dels desencadenants de l’increment de població amb trastorns depressius i d’ansietat. Davant els resultats incerts sobre la incidència d’aquests símptomes, el grup de recerca en Alimentació, Nutrició i Desenvolupament Mental de la Universitat Rovira i Virgili ha fet un estudi que demostra, que en persones d’entre 55 i 80 anys, es manifesten menys aquests tipus de trastorns.

A través d’un qüestionari, van poder mesurar el grau de confinament que va passar cada individu tenint en compte factors com l’ambient físic o el contacte social. La conclusió a la que han arribat és que les persones d’edat avançada s’han vist menys afectades per les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia que aquelles més joves.

L’estudi ha estat encapçalat per la investigadora postdoctoral de la URV, Indira Paz-Graniel, la professora agregada de la mateixa universitat Nancy Babio i Jordi Salas, catedràtic i director del grup de recerca. Tots tres membres de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili.