La Denominació d’Origen Tarragona finalitza la verema amb una reducció de la producció però amb un raïm de gran qualitat. La disminució ha estat d’un 30% com a conseqüència de les altes temperatures i de la sequera. En total, s’han recollit més de 2 milions i mig de quilos de raïm.

La DO Tarragona dona ja per acabada la seva verema 2023. Ho fa molt satisfeta per l’estat sanitari del raïm, que enguany ha estat especialment bo, tot i ser el gra una mica més petit de l’habitual. La baixada de les temperatures en el moment més àlgid de la verema, tot just a principis de setembre, va ajudar també a equilibrar el grau i l’acidesa, garantint així aquesta bona qualitat del raïm.

Pel que fa a la producció, enguany hi ha hagut una disminució global al voltant del 30%, tot i que ha estat molt irregular a les diferents zones que conformen la DO. Aquesta reducció de la producció ha estat a conseqüència de les altes temperatures i la important sequera que ha patit el territori, especialment el Camp de Tarragona. En el cas de la Ribera d’Ebre, gràcies al riu i al reg de suport, la disminució ha estat una mica menys acusada. La presidenta de la DO Tarragona, Maria Rosa Blanch, ha explicat que han hagut de veremar amb rapidesa a causa del clima.

En total, a la DO Tarragona s’han veremat més de 2 milions i mig de quilos de raïm, dels quals, el 82% correspon a varietats blanques. El macabeu, amb un 70% del total, n’és la predominant, consolidant-se així com a la varietat emblema de la DO Tarragona.

Entre les varietats negres destaquen l’ull de llebre, amb 124.000 quilos i la garnatxa negra amb 96.000.