Cada any, a Espanya, es generen més de 137 milions de tones de residus, dels quals un 48% acaba en abocadors. A escala mundial, llencem anualment un terç de tot el menjar que produïm. Aquestes preocupants xifres s’han analitzat al Curs Científic de Mare Terra Fundació Mediterrània.
Amb el títol “Els nostres hàbits de consum”, més de 150 persones han participat en aquesta jornada en la qual s’han analitzat els hàbits de consum actuals. També s’han proposat alternatives i metodologies més sostenibles.
Les mentides en l’alimentació, el malbaratament i el reciclatge dels envasos ha estat un dels temes centrals del curs. Ha anat de la mà del divulgador Miguel Ángel Lurueña, la periodista Cristina Fernández i Raquel Iglesias, creadora del segell de reciclabilitat real.
També s’ha plantejat com es pot tenir un oci més sostenible, i com la pandèmia ha afectat als nostres hàbits de consum, amb Gisela Pahissa i la investigadora de la URV Maria del Mar Pàmies.
Per acabar, en la taula rodona, s’ha reflexionat sobre què passa amb tots els residus que generem. La taula estava integrada per la consellera de l’Ajuntament, Elvira Vidal, el gerent de Sirusa, Armengol Grau, i Albert Vilalta d’Ecoplanta.