Més de 300 alumnes d’escoles de primària i centres d’educació especial de la ciutat exposen, a partir d’aquest divendres 19 de maig, la peça col·lectiva d’art tèxtil que han confeccionat al llarg del curs en el marc del projecte Arts visuals i plàstiques del servei d’Arts i Educació impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET). La peça es pot visitar des d’aquest divendres fins al pròxim dia 3 de setembre a l’Espai Quadrat del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT), coincidit amb l’exposició de l’artista tèxtil Josep Royo “Una forma oberta que cau a pes”.
La peça d’art tèxtil elaborada entre tot l’alumnat sorgeix del projecte Empremtes, també dut a terme aquest curs, en el qual s’ha valorat l’artesania de diferents cultures. Finalment, han estat els tèxtils els protagonistes d’aquesta peça d’art col·lectiva. El màxim protagonista d’aquesta activitat ha estat l’alumnat de primària i d’educació especial; i la creació de la peça d’art col·lectiva ha estat possible gràcies a la implicació i l’acompanyament del personal docent dels centres educatius participants que ha treballat sota el paraigua del servei d’Arts visuals i plàstiques.
El d’Arts visuals i plàstiques és un dels serveis d’assessorament que es du a terme en el marc del servei d’Arts i Educació que ofereix l’IMET. Al llarg del curs, personal tècnic de l’IMET treballa amb el personal docent i l’alumnat de diverses escoles amb l’objectiu de potenciar el coneixement i les formes d’expressió que poden oferir les arts plàstiques i escèniques, per tal de desenvolupar una posició crítica i plural. En aquest sentit, s’ofereixen estratègies i recursos al professorat per treballar a partir d’experiències, sensacions i emocions adreçades a desenvolupar un llenguatge artístic propi de cada infant.
Servei d’Arts i Educació
El servei d’Arts i Educació és una de les àrees de l’IMET que té l’objectiu de treballar per a educar a la ciutadania en la sensibilitat i en el reconeixement de tot allò que les arts aporten a la vida quotidiana. La finalitat d’aquest servei és democratitzar i incrementar les oportunitats per a desenvolupar competències creatives i artístiques, apostant per una formació humanista que té, entre els seus principals actius, el treball en equip, el respecte, la tolerància, la igualtat i la creativitat.
Més notícies:
- Maria Valls Mir: “Si aconseguim que les pesqueries siguin sostenibles, es podrà pescar millor”
- La Diputació de Tarragona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona col·laboren per avançar en la definició de la del Camp
- ‘Intermezzo III: Cal·lípolis’ arriba a la Casa Canals per descobrir espais de l’entorn de l’antiga Laboral
- La nova Oficina d’Atenció Ciutadana de Tarragona ja ha atès 1.250 persones
- ERC exigeix a Viñuales que tiri endavant l’estudi independent de la qualitat de l’aire