Més d’un miler d’alumnes han tancat el projecte educatiu mEduTarraco medieval. Diverses escoles han creat un escenari de geolocalització amb punts de la Tarragona Medieval i l’han mostrat aquest dimecres a l’Antiga Audiència. Són estudiants d’entre cinquè d’educació primària i tercer d’Escolarització Secundària Obligatòria (ESO) d’una desena d’escoles de Tarragona, Salou, Batea i Roda de Berà. Al llarg de l’acte de cloenda a l’Antiga Audiència els centres educatius participants han fet una prova de l’aplicatiu web de geolocalització amb el qual han estat treballant al llarg del curs, un itinerari virtual que mostra 26 punts d’interès de la Tarragona a l’edat mitjana. La tècnica de l’IMET, Judith Ferrándiz, explica que es tracta d’una aplicatiu de geolocalització.
És una iniciativa de l’equip mEduTarraco que s’ha dut a terme per primera vegada durant aquest curs escolar amb l’objectiu de proporcionar un major protagonisme a l’alumnat, ja que els continguts han estat creats i elaborats en els centres educatius amb la participació de més d’una dotzena de docents. Ara, gairebé a tocar del final de curs, s’ha mostrat el fruit d’aquest treball fet a les aules.
El mEduTarraco Medieval és un projecte coorganitzat per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) i el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que neix sota el paraigua del conegut mEduTarraco i que fa un pas més per tal que l’alumnat sigui el creador dels continguts dels punts més emblemàtics de la Tarragona medieval, una iniciativa que permet aplicar diverses competències educatives i donar a conèixer i difondre el patrimoni tarragoní. Un cop finalitzat, aquest l’itinerari virtual s’obrirà a tots els centres educatius.
El projecte compta amb la col·laboració del Museu d’Història de Tarragona, la GSMA-mSchools, Itinerarium, la Universitat Rovira i Virgili, l’Autoritat Portuària i el Patronat Municipal de Turisme.