Més d’una trentena de cellers participaran a la vuitena edició de L’Embutada, la Festa del Vi Novell que arriba aquest cap de setmana a Tarragona.
Miguel González
L’Ajuntament de Tarragona coorganitza, amb l’Associació Santa Teca, l’Embutada 2024, per recordar l’època en què acabava la fermentació del vi i la gent s’apropava als cellers a provar el primer vi de la temporada.
L’Embutada començarà dissabte al migdia amb l’obertura de la plaça del Rei amb l’arribada dels productors i el primer tast de vi novell, la mostra d’oficis i la demostració en viu del retrat de l’embutada.
Una hora més tard obrirà l’Espai Gastronòmic amb la participació de diferents locals de restauració.
Tot plegat acompanyat amb música, tallers, zones de tastos i altres propostes.
En una entrevista a Tarragona Ràdio, una de les membres de l’Associació Santa Teca, Núria Plana, assegura que la festa és una recuperació de la memòria.
Diumenge, la plaça s’obrirà de nou a les 12h però, igual que dissabte, des de les 10.30h hi haurà un itinerari històric gratuït i una cercavila per la Part Alta, ambdues activitats són gratuïtes però requereixen inscripció prèvia. Hi haurà tastos, mostres d’oficis i concerts fins a les 16h, l’hora en què es donarà per finalitzada la celebració.
L’any passat, unes 6.000 persones van participar de L’Embutada.