Més de 40.000 persones han tastat el Tarragona Dtapes d’enguany. Només el primer cap de setmana hi va haver 24.000 persones, les mateixes que en una diada castellera o el concurs de focs, segons la Guàrdia Urbana.
El restaurant el Xamfrà del Fòrum ha estat el guanyador absolut d’aquesta sisena edició. Ha guanyat amb la seva “Angus Burguer XDF”. Hi prenen part des de la primera edició i ja han guanyat, amb aquesta, quatre vegades.
El seu responsable, Natxo Pous diu que hi ha tingut a veure la feina ben feta, però també una mica de sort. Diu que ja pensen en la tapa de l’any que ve.
Enguany la campanya de la Cambra de Comerç s’ha fet amb el suport de cervesa Moritz i també amb una part solidària destinada al Bang de Sang i Teixits, que ha triplicat les donacions durant el certamen.
El president de la Cambra, Albert Abelló, diu que “ha guanyat la ruta més autèntica”, en referència a la coincidència amb l’altra certamen de tapes, amb un altra cervera. Destaca també que enguany ha vingut molta gent de fora.
Pel que fa a les forquilles de plata -atorgades als guanyadors de cadascuna de les tres zones del Dtapes- han recaigut en el restaurant Barhaus, a la Part Alta; Cal Joan, al Serrallo i la Botifarra, a la zona Centre.