powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.
L’Empresa Municipal d’Aigua de Tarragona, EMATSA, conmemora el dia de l’aigua amb el que han anomenat “la setmana gran de l’aigua“, amb activitats internes i també socials.
La principal serà la jornada tècnica prevista per aquest dijous on es compartiran els aspectes de la nova normativa de l’aigua potable. La transposició de la directiva europea preveu canvis en els paràmetres d’anàlisi i millores en la comunicació amb la ciutadania: “La UE està molt capficada en que la gent confii en l’aigua de l’aixeta i la manera d’aconseguir-ho és que no hi hagi opacitat pel què fa als anàlisis. Transparència i comunicació són bàsics”, explica Jordi vallvé, responsable de desenvolupament sostenible d’EMATSA.
Un altre paràmetre per incentivar el consum d’aigua d’aixeta és el sabor, i a Tarragona, aquest és un tema pendent. Per tal de millorar la qualitat organolèptica de l’aigua, EMATSA signa avui un conveni amb la URV per poder incorporar doctorants que investiguin aquest aspecte. També es comptarà amb un doctorant que busqui la manera d’aprofitar i fer un bon tractament de les moltes dades que l’empresa recull: “de tota la informació que recollim se’n pot aprendre, i amb l’ajuda de màquines que les tractin, es poden preveure episodis de cara al futur”.
La setmana gran de l’aigua va començar ahir amb una jornada de donació al Banc de Sang i seguirà dimecres amb la presentació d’una font històrica que ha estat restaurada i ara restarà instal.lada a l’entrada a EMATSA. La font escultòrica dels anys 70 va ser creada per el delineant Pere Alejandro, que dimecres assitirà a la presentació. Amb aquets acte es vol posar en valor el patrimoni que vincula històricament la ciutat al cicle de l’aigua.