Nascut a la Part Alta, mossèn Fort ha estat capellà de la parròquia del Serrallo, és president d’honor de la colla castellera del barri i durant més de 30 anys és el mossèn de la parròquia de Joan XXIII.

L’alcalde destaca que ‘acompanyar la gent quan està malalta és una gran tasca’. Rubén Viñuales diu que aquesta ha estat un dels grans valors de mossèn Fort.

La portaveu del PSC i consellera de Cultura ha elogiat la seva figura. Ha destacat que és estimat per tothom.

El portaveu de Junts, Jordi Sendra, considera que avui s’ha fet justícia per reconèixer la feina d’una persona fonamental a la ciutat i que és un referent.

La portaveu del PP, Maria Mercè Martorell, ha valorat els seus vincles amb el Serrallo i ha destacat l’acompanyament que ha fet de les persones hospitalitzades a Joan XXIII. Diu que és una ‘institució’ a la ciutat.

La consellera d’ERC, Gemma Fusté, ha destacat la humilitat i treball incansable de mossèn Fort. Assegura que estan molt contents que es reconegui la feina d’una persona tan estimada, especialment a l’hospital

D’altra banda, l’Ajuntament ha acordat per assentiment atorgar el Premi Patrimoni Mundial en l’edició d 2023 a l’associació Tarraco a Taula.

Aquest matí s’ha aprovat per unanimitat en consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona, atorgar el Premi MundialTarraco 2023 a TarracoTaula per aquest any, coincidint amb la celebració anual de la Declaració de patrimoni mundial del Conjunt deTarraco, el dia 30 de novembre. Aquest vol ser un reconeixement a aquelles accions que hagin permès la conservació, preservació i/o difusió del patrimoni de la ciutat, tant el que fa referència al conjunt històricromà, com la resta de patrimonis universalsmaterials i immaterials reconeguts per la Unesco de l’àmbit de la ciutat. 

La Conselleria de Patrimoni ha proposat la distinció d’enguany a Tarraco a Taula, una associació que fa un treball molt exhaustiu sobre l’estudi i la divulgació de la gastronomia romana a Tarraco des de l’any 1997. Al llarg d’aquests 26 anys diferents restauradors i restauradores de la ciutat han estat treballant colze a colze amb el Festival Tarraco Viva per aportar i ampliar coneixements sobre què menjaven i com cuinaven els nostres avantpassats romans. 

“Durant tots aquests anys l’associació ha dut a terme una immensa tasca de recuperació del patrimoni gastronòmic de la cuina romana, donant-la a conèixer als públics actuals i calia agrair la seva important aportació al valor històric del nostre festival romà per excel·lència i en definitiva, a la nostra ciutat” ha destacat el conseller de Patrimoni, Nacho García Latorre.