El Port de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili tiraran endavant un projecte per recuperar la vida marina de Tarragona. Es farà amb la col·locació d’unes estructures que ajudaran a la reproducció de fauna invertebrada i la plantació d’algues marines. Es vol emmarcar en el Pla de Sostenibilitat del Port de Tarragona seguint l’Agenda 2030 i pretén donar un impuls econòmic pels pescadors.

Així ho ha remarcat en una roda de premsa al Passeig de l’Escullera el president del Port, Josep Maria Cruset. Creuen en els dos aspectes d’aquest projecte i celebren que aquesta recuperació creï sinergies positives amb els pescadors.

El que es pretén és plantar una de les fanerògames més beneficioses pel mar, la Posidònia oceànica. Aquesta permet una millor neteja de l’aigua, la filtració de la sorra i contraresta el moviment de sorra que hi ha durant els temporals.

Un dels altres moviments per recuperar la vida marina és la reproducció de la fauna invertebrada, com és el calamar, el pop i la sípia. Un projecte que permetrà col·locar 3.000 ous d’aquestes espècies.


El director del projecte, Jaume Folch, ha detallat que neix per contrarestar la greu degradació que està patint el litoral tarragoní pel que fa a fauna i flora marina.

Les estructures, que comptaran amb sis subconjunts de materials, es col·locaran en tres punts. Dos al Passeig de l’Escullera, una al principi i l’altra al final, i una a la punta del Miracle. El projecte està pressupostat en 15.000 euros.