La Startup The Blue Box ha descobert un nou mètode indolor, no irradiant i no agressiu per detectar el càncer de mama a través d’una automostra d’orina. Actualment, aquest mecanisme detecta el 95% dels casos de càncer en estat avançat i s’està treballant per aconseguir detectar casos en fase inicial.

Tot i que el mecanisme encara no està disponible als hospitals i farmàcies, Joan Vieyra, tech lead de l’empresa, ens ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio que l’objectiu és que tota la ciutadania pugui accedir a aquesta mostra un cop es pugui implantar.

Aquest mecanisme fa dos anys que es treballa i el seu procediment és molt senzill. Un cop la mostra d’orina arriba als laboratoris de The Blue Box, s’analitza i en qüestió de mitja hora s’obtenen els resultats, per tant, un dels beneficis que té és la immediatesa i la possibilitat de realitzar la prova des de qualsevol lloc.

Per altra banda, Anna Lladó, Claudia Armesto, Silvia de la Cruz, Raquel Jiménez i Marina Rubio, són les cinc estudiants de comunicació de la URV que actualment estan realitzant el seu Treball de Fi de Grau en col·laboració amb l’startup. Entre altres coses, estan realitzant un documental sobre The Blue Box i s’encarreguen de donar-los visibilitat a través del seu compte d’instagram.