Nou restaurants i 45 plats a escollir, a 5 euros la ració.

Són les principals dades de la nova edició dels Sopars Sota els Focs que impulsa l’Associació de Restaurants de la Part Alta. Tindran lloc de l’1 al 5 de juliol i, un cop més, i ja porten cinc anys, l’escenari escollit és el passeig de les Palmeres.

Els restaurants oferiran una àmplia oferta gastronòmica que inclourà arrossos, tàrtars o postres, també plats pensats pels més petits. Una de les novetats d’enguany és que s’estrena la Focsteleria, un espai dedicat a la cocteleria.

El tret de sortida de la iniciativa serà dimarts vinent, el dia abans del certamen pirotècnic per escalfar l’ambient. A partir de les set de la tarda s’oferiran tres concerts que serviran per presentar el III Festival APROP de música en viu als restaurants del nucli antic i que tindrà lloc del 16 de juliol al 7 de setembre.

Carles Llobet, del restaurant els Arcs i president de l’ARPA, diu que esperen superar les 10.000 racions servides l’any passat. Recorda que es tracta de plats elaborats per establiments de nivell. 

Al voltant d’un miler de persones passaran cada nit per l’espai habilitat al passeig de les Palmeres, amb capacitat per unes 900 persones sopant a la vegada.