Nou restaurants reinterpretaran receptes de l’antiga Roma durant les jornades Tàrraco a Taula. És la vintena edició d’aquesta iniciativa gastronòmica i que enguany tindrà lloc de l’11 al 28 de maig en el marc del festival Tàrraco Viva. Un any més, es podran degustar plats i racions que oscil·laran entre els 4 i els 10 euros, però també menús a 25 euros. Tot plegat maridat amb vins naturals i amb la cervesa Rositvm, elaborada amb mel de taronger.

El tret de sortida el marcarà el Convivium, un banquet en forma de sopar bufet i que anirà a càrrec de sis dels restaurants participants a les jornades. Es farà el 10 de maig a les 20h, als jardins de Casa Canals, i també comptarà amb les intervencions del director de l’ICAC, Joan Gómez Pallarès, i del catedràtic de la URV Joaquin Ruiz de Arbulo. Parlaran de la gastronomia típica i del vi a l’època romana.

La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, ha destacat la importància de donar valor a aquesta vessant com a atractiu turístic i pel coneixement de la població tarragonina.

Joan Gómez, expert en aquesta matèria, ha dit que les jornades Tàrraco a Taula són una oportunitat perquè els restauradors locals reinterpretin el que feien els seus homòlegs 2.000 anys enrere.

Els tiquets pel Cinvivium es vendran a un preu de 25 euros. El sopar estarà amenitzat pel grup de reconstrucció Thaleia.