Tres peces de fruita i dues racions de verdures al dia. Aquesta és la recomanació d’ingesta segons els paràmetres nutricionals.

La fruita ens aporta hidratació i fibra, i baixa quantitat de sucre. Cada tipus de fruita té les seves característiques concretes, beneficis per la salut que, en alguns casos, s’han demostrat, recolzats per estudis. Com la conveniència dels nabius per les infeccions del tracte urinari, l’efecte saciant i digestiu de la pinya.

Però al voltant de les fruites també hi ha falsos mites, com la creença extesa de que no es poden consumir al final de les menjades. Això ho desmenteix la nostra especilaista, Lola Simón: “sempre és un bon moment per prendre fruita”.

Segons Harvard, l’esmorzar ideal és una combinació de fruita, iogurt i fruits secs. La Lola encara hi afegeix una llesca d’un saborós i saludable pa de plàtan, que podeu fer a casa amb:

125gr de farina de fajol

3 plàtans

2 ous

50 ml oli d’oliva verge extra

8 gr llevat

1 polsim de sal

1 culleradeta de vainilla i/o canyella