powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Que la pasta és bona , ja ho sabíem. Ara, a més, sabem que és bona nuticionalment parlant. “Recomanable per a totes les edats” – ens confirma la nostra col.laboradora nuticionista Lola Simón – “és com el pa, però amb molt menys percentatge d’aigua, en el cas de la pasta seca”.

El seu principal valor nutricional és el dels hidrats de carboni, que es poden complementar amb proteines i vegetals a l’hora d’acompanyar-la amb una salsa. D’aquest manera, ja tindríem un plat únic i complert.

De pasta n’hi ha de molts tipus, i cada varietat té el seu interès, sempre que sigui de gra dur. La més recomanable és la integral, pels benenficis que aporta la fibra. Entre seca i fresca no hi ha massa més diferència que el temps de cocció. Respecte a això, la Lola Simón ens trenca un mite: “la pasta cuita al dente és més fàcil de digerir”. Si considerem la pasta farcida, cal tenir en compte que el farcit ja sol aportar la proteína i greixos complementaris.

Finalment, per aquells a quin no senta bé el gluten, poden optar a les varietats fetes amb farina d’arròs, de blat de moro o de fajul. Fins i tot trobem al mercat pasta feta amb cigrons o llenties, ideal pels nens a qui a vegades costa menjar llegums.

La pasta és un dels aliments més versàtils i es deixa acompanyar de qualsevol salsa. Avui, la nostra col.laboradora, ens proposa una recepta saludable i completa a nivell nutricional:

Sofregim ceba picada amb oli d’oliva, hi afegim tonyina de llauna, anxoves (opcional), un raig de vi blanc, olives negres sense pinol i tomàquet. Podem arrodonir-ho amb formatge parmesà ratllat.