La societat és el motor del canvi cap a una societat més feminista i igualitària, però tot plegat passa pel paper clau de les institucions. És el cas, entre d’altres, de l’Ajuntament de Tarragona. L’administració local és la més propera a la ciutadania i, en aquest context, el consistori fa anys que promou polítiques amb aquest objectiu.

Són accions encarades a reduir la bretxa salarial entre homes i dones, especialment entre els funcionaris municipals. També la conciliació laboral o l’ocupació de càrrecs de poder. Però no només això, sinó també la gestió d’espais per a la ciutadania de suport a la dona i la col·laboració amb entitats feministes de Tarragona. Tot plegat passa també per la visibilització.

No obstant això, la transformació de la societat no arribarà tan sols amb les polítiques públiques. Així ho apunta Cinta Pastó, consellera de Feminismes i LGTBIQ+ a l’Ajuntament de Tarragona.

Pastó fa una crida a «les dones i els homes lliures de masclisme» de la ciutat a sortir aquest 8 de març al carrer. Sempre «amb les dones al capdavant», com defensa la consellera. Són moltes les activitats que la conselleria de Feminismes ha preparat no només per aquest dimarts, sinó per tota la setmana.

Aquest dimecres a la tarda se celebrarà la sessió de contes Nenes rebels a la biblioteca Pepita Ferrer de Torreforta, amb relats amb perspectiva feminista que trenquen estereotips de gènere. D’altra banda, fins al 5 d’abril es podran presentar els relats i còmics al concurs de relats de dones i de còmics per la igualtat. El lliurament de premis se celebrarà el 26 d’abril, en el marc de Sant Jordi al Saló de Plens de l’Ajuntament.