Pep Escoda exposa la seva vessant com a retratista en una exposició al Centre d’Art, al Tinglado 2 del Moll de Costa.
Les fotografies formen part de la seva àmplia i reconeguda trajectòria, amb 21 premis LUX, però també se n’incorporen de ben recents, com les que va fer fa pocs dies a l’actor Willy Toledo, en la seva visita a la ciutat convidat pel festival REC.
La mostra integra 78 retrats, de cares molt conegudes al panorama internacional, com l’escriptor Dan Brown o l’actor Nigel Plane, dels Joves. Però també persones anònimes, com uns temporers de la vinya de Cadis o uns treballadors de l’alabastre de Sarral. També s’hi exposen retrats de nou fotògrafs tarragonins que van formar part del projecte Pin i Soler (8 cruïlles), o els vigilants de diferents museus i centres d’art d’arreu del món, que sovint passen desapercebuts pel públic i ara prenen protagonisme en els retrats.
La tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria assegura que la mostra és tot un luxe, i agraeix al fotògraf que hagi fet d’ambaixador de Tarragona en la seva trajectòria i reconeixement internacional. Diu Floria que Escoda és el Richard Avedon Català.
La comissaria de la mostra, Sílvia Omedes, l’ha estructurat en tres apartats diferenciats. En un d’ells, amb una llum més tènue, el visitant de sentirà observat pels propis retrats, i seguits amb les seves mirades com passa amb la Mona Lisa.
Han estat vuit mesos d’intents treball, segons ha destacat Escoda. Diu que procura treballar de forma honesta i creu que té el mateix valor fotografiar a una celebrity que a la veïna de l’escala, com es veu a la mostra. Escoda ha recordat els temps en que tohom es retratava, mentre qua actualment, ha bromejat, “tothom es fa selfies”.
És una exposició propera i humana en la que es barreja persones tarragonines amb persones famoses. Tots, però, al mateix replà. Es podrà visitar fins el proper 28 de febrer.