La burocràcia engoleix les petites i mitjanes empreses, que tot sovint són autònoms que s’han de barallar amb una digitalització que els ha complicat la vida més que no pas facilitar-la. És un dels cavalls de batalla endèmics, i més ara, que s’acceleren les licitacions per tirar endavant projectes que es finançaran amb fons europeus.

El president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, ha lamentat que bona part d’aquests diners es quedin a les administracions, fins i tot per sanejar els seus comptes, i no arribin a les pimes. A més, sosté, en molts casos s’acabaran destinant a grans projectes que estan lluny de la realitat del teixit empresarial que representa. Segons Ciuraneta, altres demandes passarien per avançar en una millora de les infraestructures. Posa com a exemple el Corredor del Mediterrani o l’AP-7.

Aquest dimecres, PIMEC ha presentat les dades de l’Anuari de la Pimec Catalana corresponents a l’exercici 2020-2021. En aquest context de pandèmia i post-pandèmia més immediata les pimes tarragonines van destacar per la seva resiliència. Tot i registrar una productivitat i rendibilitat per sota de la mitjana catalana, l’evolució va ser positiva. De fet, van ser més competitives. En el període 2021-2023 el nombre de pimes va créixer a la construcció i els serveis però es va reduir al sector primari i a la indústria.