Els restaurants tarragonins han penjat el cartell de complet i els hotels han concentrat l’ocupació la primera setmana de festes. Concretament, del 27 al 31 de desembre, l’ocupació mitjana ha estat del 70%, arribant al 90% la nit de Cap d’Any.

La demarcació de Tarragona ha concentrat l’ocupació la primera setmana festiva, sent més elevada a allotjaments rurals pels volts de Nadal i Cap d’Any. Les reserves en restaurants han assolit xifres del 100% a pràcticament tot el territori, tant en dies festius com entre setmana.

Cal tenir en compte que un percentatge considerable d’allotjaments de la demarcació de Tarragona estan tancats fins passat festes, sobretot aquells ubicats en zones de costa. Això ha comportat altes xifres d’ocupació i reserves en aquells hotels i restaurants que han mantingut les portes obertes. El perfil de client ha estat majoritàriament nacional i s’ha caracteritzat, de nou, per les reserves d’última hora.

Magí Mallorquí, president de l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona, recorda que els dies de Nadal són molt importants, tenint en compte que gener i febrer són els pitjors mesos en facturació i consum. Diu que els establiments que obren i donen feina tot l’any necessiten fer caixa durant aquestes festes.

A capitals de comarca menys turístiques com Valls o Reus, amb hotels destinats, principalment a empreses, les xifres d’ocupació a les que estan acostumats han disminuït respecte una setmana laboral normal.