Segon programa de la desena temporada del Pont de Mahoma. Avui el dediquem a aquells que quan heu tingut un somni -un projecte- sigui el que sigui heu fet tot el possible per a fer-lo realitat. I això, aquesta embranzida, amb les seves dificultats i alegries; amb les traves del camí i la superació dels obstacles, us ha fet sentir vius.
No, no n’hi ha prou amb somniar. Sempre hi ha un primer pas, i després un altre, i un altre… i així fins aconseguir l’objectiu, o no. Però el destí fàcil no existeix, i quan el camí és excessivament planer l’aventura té menys lectures.
Avui hem conversat amb l’Albert Bosch, aventurer vital que practica aquesta filosofia
Sovint el presenten com a “perseguidor de somnis” però l’Albert reconeix que també el podrien presentar com a “assassí o Killer de Somnis”… ja que en té molts, i cada vegada que en tria un per portar-lo a la realitat, en mata molts d’altres “que per culpa de dedicar tant de temps i energia a l’escollit, ja no podré fer mai…”, assegura.
Ell, després d’una llarga trajectòria d’aventures, el 4 de gener de 2012 va culminar la travessa integral de l’Antàrtida, des del mar fins al Pol Sud geogràfic. Primer català i també a nivell de l’Estat que aconseguia fer aquesta expedició sense cap subministrament exterior. Seixanta-set dies d’expedició, quatre dels quals avançant amb el seu company, quinze bloquejat en una tenda a causa d’una gran tempesta, i quaranta-vuit totalment sol, tirant d’un trineu de cent trenta-quatre quilos fins assolir l’objectiu.
En total, 2.304.400 passos fins a la fi del món. El que us dèiem, un pas darrera de l’altre, i així anar fent camí.
Viure per sentir-se viu
És el nom del llibre i la conferència de l’Albert, que tindrem en 7 dies a Tarragona. Serà el dijous, 5 d’octubre, quan farà la conferència a la ciutat convidat per l’Associació Contra el Càncer de Tarragona, amb el suport de la Diputació, a la seu del COFT, al carrer Enric d’Ossó (18.30 h).
Avui, que com sempre ens acompanyat les propostes amb la finalitat que el vostre cap de setmana tingui dosis d’aventura, i no us caldrà anar fins a la fi del món. Avui us recomanem amb Josep Maria Bonachí una ruta pel massís del Montmell.
I el company Ricard Fernández ens ha recomanat una lectura clàssica. Ho ha fet com sempre, però en relació i a redós de les informacions sobre el Llibre Guinness, que ha eliminat Reinhold Messner com a primera persona a ascendir els catorze vuitmils. I han posat en qüestió ascensions a vuitmils d’altres grans alpinistes com Nives Meroi o Jerzy Kukuczka, entre molts altres.
Living on the Edge: The Winter Ascent of Kanchenjunga. L’autora, Cherie Bremer-Kamp, relata la terrible prova del seu intent d’ascens a la tercera muntanya més alta del món el gener de 1985, i com la mort sobtada de la seva parella la va obligar a tornar enrere poc abans del cim.
Els “Hermanos Pou” feliciten el Pont de Mahoma pels 10 anys
I hem sentit la veu dels “germans “Hemanos Pou”, Eneko i Iker, des del Perú. Han felicitat el Pont de Mahoma per la desena temporada. Ells, que novament estan nominats als Piolets d’OR (ja porten cinc nominacions) aquest cop per ruta “ONE PUSH” M.7 Expo./85⁰/5/1.000 m al Pumahuacanca de 5.563 m als Andes, Serralada Blanca.
Acaben de fer una nova gesta al Ranrapalca, una muntanya de més de 6.100 metres
Els Pou han realitzat la primera ascensió a la cara nord-oest del massís, la més inaccessible. Una paret de gairebé un quilòmetre en vertical. La nova via ha estat batejada com a Ya Pe’ Cholo (6b, 80º, 1.200m). Al costat d’un escalador local, Micher Quito, Iker i Eneko han realitzar l’ascensió al massís.
Hem dedicat el programa a Josep Sicart i Tauler (Caldes de Malavella, 1934), l’excursionista que tants cops va enfilar la Flama del Canigó dalt del sostre de Catalunya, la Pica d’Estats, i que ens ha deixat als 89 anys. (BIO FEEC)
Va practicar l’escalada, l’excursionisme, l’esquí de muntanya i l’alpinisme. Sicart va participar en expedicions arreu del món, des de l’Atles fins als Andes, passant per Alaska (Denali, 1995), Iran, Caixmir, Xina i Himàlaia, on va liderar l’expedició de neteja Mountain Wilderness a l’Annapurna (1999). President i garant de Mountain Wilderness International, fou membre fundador de la secció catalana d’aquesta organització que vetlla per la conservació dels entorns naturals d’alta muntanya.
DEP
El programa sobre l’essència de l’alpinisme, l’escalada i els esports de muntanya de Tarragona Ràdio, ara en format PODCAST.
Benvinguts al Pont de Mahoma 197
El Pont de Mahoma
Podem parlar de la muntanya des de primera línia de mar perquè tenim els experts necessaris. Coneix la darrera hora de tots els esports de muntanya de la mà dels millors escaladors i alpinistes del país. El Pont de Mahoma és el teu programa de referència!