L’estudi mòbil de Tarragona Ràdio s’ha situat al Carrer Canyelles per copsar, en directe, com es l’ambient en aquest eix comercial pocs dies abans del Nadal.
Hem començat interessant-nos per la salut, ja que aquest dies s’estan intensificant les consultes i atencions per causa de virus típics de l’hivern. La grip i la COVID conviuen amb els encostipats comuns. Ens ho ha explicat el Dr Conrad Casas, subdirector regional de salut pública a la demarcació de Tarragona.
Entrant en tema nadalenc, us hem explicat que del 27 de desembre al 4 de gener tindrà lloc una nova edició del Parc de Nadal, al Palau de fires. L’edició d’enguany arriba reforçada amb una voluntad pedagògica i de participació familiar. Ens ho detalla Jordina Plaza, tècnica de l’IMET.
Som molt a prop del Mercal Central, que aquests dies bull d’activitat. Per saber com preparen el Nadal els mercats de Tarragona, hem convidat el seu gerent, Daniel Milà.
També hem fet un tomet per l’interior del Mercat Central, i hem parlat amb Marta Lafuerza, presidenta de l’associació de paradistes, i amb alguns ciutadans que feien les seves compres.
El circ serà present en algunes de les activitats nadalenques d’enguany. El món dels pallassos és el tema central d’una nova sèrie televisiva, coproduïda per La Xarxa i TAC12, i la Dèlia Batet i el David Sancho, pallassos de la Cia Passabarret, en són els protagonistes. Ells mateixos ens ho expliquen i ens conviden a seguir les campanades de cap d’any que protagonitzaran.
Un dels establiments més veterans del Carrer Canyelles és La botiga del cafè, que ens acull a la seva terrassa. Aquests dies intensifiquen les vendes de cafè selecte, paneres de fruits secs o panettones. Tot plegat, artesanal i de proximitat. La Rosa Borràs n’és la responsable.
Demà és el dia del sorteig del Gordo de Navidad. Hem passat per l’administració de loteria del Carrer Lleida per saber com van les vendes.
També avui hem assistit a la festa del 5è aniversari del restaurant El Terrat by Quach.
Se succeeixen les causes solidàries, com el calendari que han editat els bombers de la Generalitat. El podreu comprar cada dia en una parada que també habiliten al Carrer Canyelles.
Els torrons són els producte de pastisseria més tradicional de Nadal. Els de xixona, yema o xocolata segueixen sent els més demanats. Però a Torrons Sirvent fa temps que produeixen altres productes dolços per oferir vaietat i servei personalitzat als seus clients: bombons de Chartreuse, neules artesanes o gossets de massapà, per exemple. Ens acompanya Fernando Sirvent.
La comunitat de Sant Egidi fa anys que treballa a Tarragona per ajudar les persones més desafavorides. Fan recollida d’aliments i joguines i preparen el tradicional dinar de Nadal.