L’Embutada 2022 ha congregat en la seva sisena edició prop de 4.000 persones a la plaça del Rei i voltants durant el cap de setmana passat. Així ho ha anunciat l’Associació Santa Teca, coorganizadora de la proposta enogastronòmica juntament amb el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.

Tant l’associació com l’ens municipal han valorat la sisena edició de la Festa del Vi Novell de Tarragona com a “èxit absolut”. En paraules de l’alcalde i màxim responsable de Tarragona Turisme, Pau Ricomà, “l’embutada és un exemple paradigmàtic de creació de producte turístic genuí del territori i de com la col·laboració publicoprivada pot generar les sinergies adequades si la visió és compartida: en aquest, la d’un turisme sostenible que posi en contacte la comunitat local i els nostres visitants per obtenir una experiència i un benefici comuns”.

Per la seva part, el president de l’Associació Santa Teca, Berna Ríos, ha destacat que “el fet de generar un aparador d’oficis, d’actes culturals i de cellers que donen a tastar els vins acabats de fermentar, amb els productors presents i explicant el què i el com de la verema de l’any, així com les sinergies que es creen entre els cellers i els restauradors amb el públic fan d’aquestes jornadades, a banda de la recuperació històrica com a tal, una plataforma tant de venda per als cellers com de descobriment per als assistents” i ha reivindicat el nivell “altíssim” dels productors locals.