Prop de mig miler d’establiments hostalers de la demarcació se sumen a la campanya Tarragona #PorElClima. La iniciativa promou la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i accions per la lluita contra el canvi climàtic en el sector hostaler.

La Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona, la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme Terres de l’Ebre i l’Ajuntament de Tarragona, amb Coca-Cola i ECODES, han presentat la iniciativa aquest dilluns.

En total s’han identificat 8.724 accions que s’han posat en marxa a la demarcació
en temes d’estalvi d’aigua, eficiència energètica, mobilitat sostenible, consum responsable, petjada de carboni i gestió dels residus.

La campanya demostra la preocupació del sector per l’estalvi de l’aigua ja que el 97% dels establiments col·loca reductors de cabal a les aixetes. També constata l’alt percentatge en les pràctiques de reciclatge en el sector ja que el 99% d’establiments separen i reciclen paper i vidre. També destaca l’ús de productes fets amb materials reciclats, amb un 93% dels establiments que utilitzen de manera habitual aquest tipus de productes.

Durant l’acte de presentació, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha destacat la consciència de l’Ajuntament de Tarragona en relació a la lluita contra el canvi climàtic.
El president de la Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona, Francesc Pintado, posa de relleu la resposta que ha suscitat el projecte entre els restauradors, un fet que reflecteix l’interès i la implicació en la sostenibilitat.