El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya ha publicat una Guia Gastroturística que recull la cultura gastronòmica i culinària de les quinze ciutats integrants, entre elles Tarragona. El Grup disposarà d’un total de 15.000 guies en format paper, de les quals l’Ajuntament de Tarragona ja n’ha adquirit un total de 300. Es repartiran a les oficines de Turisme i establiments hotelers de la ciutat i seran emprades en accions promocionals a esdeveniments i fires del sector.
La Guia Gastroturística vol posicionar les ciutats en un mercat en auge com és el culinari i a més ofereix un recorregut per les festes i tradicions d’interès turístic de les ciutats, amb la finalitat de millorar l’experiència dels visitants.
“Cultura, tradicions i gastronomia són eixos especialment destacats en la identitat de Tarragona i també en la promoció turística de la ciutat, per la qual cosa la Guia esdevé una eina excel·lent per explicar la nostra destinació i encaixa perfectament en el posicionament que cerquem” explica l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Pau Ricomà.
A més del format físic, la Guia es pot consultar també per mitjà d’un codi QR i des de la pàgina web del GCPHE per descarregar-la en PDF en els idiomes oficials del Grup –castellà, català i gallec— i en anglès. La Guia és igualment consultable a la pàgina web de Tarragona Turisme.