El problema del canvi climàtic d’aquest segle XXI és que s’està treballant amb unes estructures de governança i de presa de decisions del segle XIX. És la reflexió de la doctora tarragonina en Ciències Biològiques, Puri Canals, pel que fa a la gestió del canvi climàtic i de la sequera. Canals ha recordat que ja fa 2000 anys els romans construïen aqüeductes per tenir aigua en les ciutats de la Mediterrània, una zona tradicionalment de sequeres. La doctora ha expressat que el canvi climàtic agreuja encara més aquesta situació històrica.
La també presidenta del MedPAN, la Xarxa d’àrees marines protegides de la Mediterrània, ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio que el mar i la terra estan perfectament dissenyats com un regulador natural de les condicions climàtiques del planeta. Amb l’amenaça dels ecosistemes i de la biodiversitat planetària, tot l’equilibri es posa en perill.
Puri Canals ha explicat que si es vol solucionar de veritat el desafiament més gran de la humanitat, s’ha de treballar de forma interconnectada.
Pel que fa a la pèrdua de la biodiversitat i la fauna, Canals ha comparat la seguretat d’un avió, on totes les peces són elementals per fer-ho volar i si una falla, no funciona, amb la natura, perquè si canvia algun element pot alterar tot l’equilibri.
La doctora ha matisat que a causa de la zona on es troba el Mediterrani amb una alta radiació patirem més els efectes del canvi climàtic que altres parts del planeta.
Més notícies:
- Tarragona es mobilitza aquest dissabte per denunciar el negoci de l’habitatge
- Exclusiva: Els pessebres municipals ja tenen ubicació a la ciutat
- La tragèdia de València, present a l’hora de buscar la sort
- Teresa Ortega recull el Premi en “Bones Pràctiques en Periodisme Local-Comarcal” de les Dones Periodistes de Catalunya
- Simulen un incendi a grans àrees de la central nuclear de Vandellòs II per exercitar l’organització de resposta