Va ser un 30 de novembre de fa 21 anys quan el conjunt arqueològic de Tàrraco va ser declarat com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Per entrar en aquest club, s’han de complir uns deu criteris de selecció i tenir un valor universal.

D’aquesta manera, d’una banda, amb la denominació es reconeix que les restes romanes de Tàrraco són d’excepcional importància en el desenvolupament de la planificació i el disseny urbà romans i que aquesta planificació va servir com a model per a les capitals de província en el món romà en altres llocs. D’altra banda, es posa de manifest que Tàrraco proporciona un testimoni eloqüent i sense precedents d’una etapa important en la història dels pobles de la Mediterrània en l’antiguitat.

Tàrraco va ser una ciutat administrativa i mercantil important a l’època romana i el centre del culte imperial per a totes les províncies ibèriques. Es va dotar amb molts edificis i parts d’aquests s’han descobert en una sèrie d’excavacions excepcionals.

Al Què de Què hem anat fins a la Necròpolis per parlar d’arqueologia i per recordar com va ser aquell dia de fa 21 anys, com es va viure i com es viu actualment, una distinció que, segurament, ha donat molta més rellevància a la ciutat. Al Què de Què hem parlat amb Mónica Borrell, directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

The maximum number of views of this element is reached.
Please contact the webmaster to enable unlimited views.

Més continguts de Tarragona Ràdio: