Va ser un 30 de novembre de fa 21 anys quan el conjunt arqueològic de Tàrraco va ser declarat com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Per entrar en aquest club, s’han de complir uns deu criteris de selecció i tenir un valor universal.
D’aquesta manera, d’una banda, amb la denominació es reconeix que les restes romanes de Tàrraco són d’excepcional importància en el desenvolupament de la planificació i el disseny urbà romans i que aquesta planificació va servir com a model per a les capitals de província en el món romà en altres llocs. D’altra banda, es posa de manifest que Tàrraco proporciona un testimoni eloqüent i sense precedents d’una etapa important en la història dels pobles de la Mediterrània en l’antiguitat.
Tàrraco va ser una ciutat administrativa i mercantil important a l’època romana i el centre del culte imperial per a totes les províncies ibèriques. Es va dotar amb molts edificis i parts d’aquests s’han descobert en una sèrie d’excavacions excepcionals.
Al Què de Què hem anat fins a la Necròpolis per parlar d’arqueologia i per recordar com va ser aquell dia de fa 21 anys, com es va viure i com es viu actualment, una distinció que, segurament, ha donat molta més rellevància a la ciutat. Al Què de Què hem parlat amb Mónica Borrell, directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.
Més continguts de Tarragona Ràdio:
- L’Agència Catalana de Turisme dedicarà enguany 1,8 milions d’euros a la promoció de la demarcació de Tarragona
- Renoven el carbó actiu dels filtres de la planta potabilitzadora del CAT després de més de quinze anys d’ús
- El Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona denega la cautelar de Paprec contra el contracte de la brossa d’Urbaser
- L’Envelat de Corsini s’estrenarà per Cap d’Any
- El Sindicat d’Habitatge de Tarragona demana expropiar els pisos buits