El Banc d’Aliments de Tarragona recull unes 40 tones de productes bàsics durant la campanya “La fam no fa vacances”.
La iniciativa ha tingut lloc entre els mesos de juny i juliol amb l’objectiu de proveir-se d’aliments i poder fer front els mesos d’estiu.
S’ha portat a terme de manera coordinada i al conjunt de Catalunya s’ha superat les 350 tones de productes de primera necessitat. L’estiu és un període complicat en aquest sentit ja que les reserves tendeixen a escassejar.
Des del Banc d’Aliments de les comarques tarragonines fan un balanç molt positiu de la campanya, que s’ha organitzat per primer cop.
Ara es vol consolidar i impulsar-la any rere any, com es fa amb el Gran Recapte.
Entre l’1 de juny i el 31 de juliol s’han muntat diferents actes lúdics i festius per donar a conèixer la iniciativa i aprofitar per recollir aliments per les persones més desafavorides.
El responsable de la campanya “La fam no fa vacances” a la demarcació, Joan Vila, ha explicat a Tarragona Ràdio que la resposta ciutadana ha estat molt bona i que confien en repetir l’experiència.
Durant la campanya s’ha recollit, principalment, arròs, pasta, llegums secs, oli i llet. Aquests són aliments d’alt valor nutritiu, bàsics en l’alimentació de les persones.
Mentrestant, el Banc d’Aliments ja organitza el proper Gran Recapte, el darrer cap de setmana de novembre.