Una màquina retroexcavadora treballa a la platja d’Altafulla (Tarragonès) per reparar l’esvoranc que ha generat l’onatge dels últims dies i suavitzar el talús que ha quedat i que “és perillós per als usuaris”.
El mar s’ha tornat a endur part de la sorra que Costes va aportar al maig, uns treballs de regeneració del litoral del municipi amb uns 20.000 metres cúbics d’arena abocada. La situació fa que les terrasses dels restaurants no puguin complir els sis metres de distància que haurien d’estar del mar, concretats al pla d’usos de Costes.
La coalcaldessa Alba Muntada ha recordat que amb un simple episodi de mar de fons s’ha perdut el 60% de la sorra que es va abocar, i que el centre de la platja, “com és habitual”, és el que més pateix i el que més erosionat queda.
Aquest divendres al matí s’ha enviat una màquina per rebaixar l’esgraó de metre i mig que ha creat l’erosió a la zona del centre del passeig, i que “és perillós per als usuaris”. També s’han tancat un parell d’accessos centrals a la platja mentre se suavitza el talús. És una actuació d’urgència per assegurar l’ús de la platja aquesta revetlla, quan es preveu molta afluència. Muntada remarca que actuar en ple estiu ho veuen “molt complicat” per la concurrència, les espècies protegides i perquè la sorra “no és infinita”.
L’Ajuntament d’Altafulla també espera els resultats d’un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) sobre els moviments marítims a la costa del municipi. “Quan acabi la temporada turística i puguem actuar un altre cop sobre la platja, tornem a veure com està i quines accions emprenem. És molt important saber què està passant a dintre de la nostra mar i, per tant, continuar endavant”, apunta la coalcaldessa.