Aquesta setmana, coincidint amb el pic màxim d’afluència, fins a 2.700 persones treballen a diari en l’aturada, a banda dels treballadors habituals del complex industrial. Es duen a terme inspeccions i feines de manteniment amb una estimació de 600.000 hores de treball. La intervenció suposa una inversió rècord de 150 milions d’euros. Són 50 MEUR en manteniment i 100 MEUR en inversions, principalment en matèria de seguretat, eficiència i infraestructures.

Parada programada Repsol 2024
Parada programada Repsol 2024

Aquest dimecres els periodistes han pogut visitar el complex, i les principals actuacions.

El director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho ha explicat que els objectius són el manteniment i transformació de les unitats per reduir les emissions de CO2 amb l’objectiu d’arribar al 2050 a la neutralitat. Més a curt termini, la fita que s’han marcat és reduir un 28% les emissions de CO2 de cara el 2030. Un objectiu que en part s’assoliria amb les millores previstes en aquesta parada, per les quals es deixaran d’enviar 104.000 tones de CO2 a l’atmosfera. Alguns equips, i nous sistemes, deixaran de funcionar amb vapor i seran elèctrics.

Parada programada Repsol 2024
Parada programada Repsol 2024

Després de 23 dies de l’aturada més gran de la història del complex industrial, aquest dijous es procedirà a actuar a la torxa per canviar el cremador. Aquesta és una de les principals modificacions. S’aconseguirà reduir el fum produït en cas d’activar-se la torxa i la quantitat de vapor emprat. D’aquesta manera, disminuirà l’impacte que el seu funcionament genera en l’entorn del complex industrial.

La cap de la parada, María Rodríguez, diu que ja s’ha arribat al 90% del seguiment de la preparació de les plantes, i a un 40% dels treballs programats, sense cap incident ni accident.

La resta de les àrees del complex industrial, com la de combustibles i la planta d’olefines, funcionen amb normalitat.

REPORTATGE sobre la visita d’obres a la parada de Repsol:

Altres notícies: