Vuit restaurants de la demarcació posen el seu granet de sorra per lluitar contra la fam al món.
Són els que s’han unit a la campanya impulsada per quart any consecutiu per Acció contra la Fam i la Federació Espanyola d’Hostaleria. Té per objectiu sensibilitzar i contribuir en la mesura del possible per eradicar la desnutrició infantil arreu del planeta.
Fins el moment, a les comarques tarragonines són 8 els establiments que prenen part a la campanya: el De Vins, a la ciutat, restaurant Pizzo de Miravet, Toribio i La Giberga de Reus, Shanti Playa de Calafell, El Maño de Miami Platja, Arena de Salou i La Boella de La Canonja. Al conjunt de Catalunya se supera la cinquantena.
Tots ells ja han escollit plats o menús solidaris de les seves cartes amb els quals participaran en la campanya, fins el 15 de novembre.
Durant els dos mesos que durarà la iniciativa, els restaurants destinaran una petita quantitat, entre cinquanta cèntims i dos euros, per cada plat solidari consumit. Els diners aniran a parar al finançament de tractaments contra la desnutrició infantil.
El tècnic de comunicació d’Acció contra la Fam, Jon Sicília, ha explicat a Tarragona Ràdio els motius que els empenyen a organitzar aquesta acció.
La campanya pretén superar les xifres de la passada edició, quan van participar 535 establiments i es van recaptar més de 110.000 euros.
En l’actualitat, encara que produïm aliments suficients per a tota la humanitat, cada dia 6.800 nens i nenes moren a causa de la desnutrició.