Finalitzada la restauració del mur romà d’opus vittatum, part de la paret de reforç del recinte de culte, on hi havia el temple d’August, situat al Fòrum Provincial de Tarraco. Les actuacions han buscat la conservació d’un tram de mur d’uns 15 metres de llargada i quatre de profunditat clau per entendre la magnitud del recinte de culte.

Els treballs de neteja i recuperació, que han durat dos mesos i han tingut un cost de 30.000 euros, han servit per constatar que aquesta paret es troba en un estat de conservació excel·lent. Fins ara, estava coberta. També s’ha impermeabilitzat el mur, que a l’altra banda delimita amb el criptopòrtic conservat al Museu Bíblic. Aquesta és la primera troballa que permet delimitar amb exactitud com era de gran el recinte de culte.

Les actuacions s’han fet al solar municipal del número 10 del carrer de Sant Llorenç, a la Part Alta, on fa dècades es va enderrocar l’edifici que hi havia. Aquesta localització és, precisament, el lloc on s’ha d’ubicar el futur local dels Xiquets de Tarragona. L’edifici haurà de posar en valor el mur restaurat, que haurà de ser visible i visitable.

Aquest mur tindria continuïtat a esquerra i dreta, i la conselleria de Patrimoni es proposa, a mitjà termini, fer actuacions en altres punts per conèixer més coses del recinte de culte. Amb tot, es vol posar en valor el Fòrum Provincial, del qual no se n’ha descobert gran cosa, ja que està sota la Part Alta per complet. El de Tàrraco era el més gran d’Hispania.

D’altra banda, les obres de restauració de Ca l’Agapito han patit un lleuger retard de dues setmanes. L’edifici, que conté la volta romana del Pallol i que acollirà la Porta Tàrraco, presenta forats al sostre de la volta, fets en època medieval i moderna. Les excavacions arqueològiques que s’hi estan fent han posat al descobert aquests problemes estructurals. No obstant aquest petit entrebanc, Hermán Pinedo, conseller de Patrimoni de l’Ajuntament, assegura que la restauració i les obres compleixen els terminis i s’acabaran enguany.